Veelgestelde Vragen / FAQ

Hoeveel rijlessen heb ik nodig voordat ik klaar ben voor het examen?

Volgens statistieken hebben de meeste mensen tussen de 40 en 45 lesuren nodig voordat ze alle onderdelen helemaal zelfstandig kunnen.
Echter iedereen is anders en leert anders. Als je goed gemotiveerd bent en je zet je voldoende in (bijvoorbeeld met de huiswerkopdrachten), zul je zien dat het erg snel kan gaan.
Het voordeel van rijschool Matenveld is dat je privéles krijgt. Alle tijd in je les wordt dus ook echt aan jou besteed!
Na een intakegesprek en de eerste rijles kan Matenveld je een advies geven over het eventuele afnemen van een pakket.

Wat kost een rijopleiding bij rijschool Matenveld?

Dit is geheel afhankelijk van het aantal benodigde rijlessen.
Statestieken zeggen dat er gemiddeld tussen de 40 en 45 uren nodig zijn om voldoende vaardig te zijn voor het praktijkexamen.

Rijschool Matenveld werkt o.a. met voordeelpakketten, waarbij er een korting in de lesprijs zit verwerkt.
Ook worden de lessen per 1,5 uur gegeven (privé les, dus niet brengen en/of halen), waardoor er effectiever kan worden gereden dan bij andere rijscholen.
De ervaring bij rijschool Matenveld leert dat, wanneer de gemiddelde leerling in 1x slaagt, de kosten voor de rijopleiding tussen de €2.000,- en €2.500,- liggen. 

Werkt rijschool Matenveld met een vaste instructeur?

Jazeker! Ondanks dat er meerdere instructeurs bij rijschool Matenveld werken, heb je je eigen instructeur. Hij of zij weet precies hoever je in je rijopleiding staat, wat goed gaat en wat nog aandacht nodig heeft, zodat je les op maat krijgt.
Ps. Overigens zijn de lesauto's 100% rookvrij.

Word ik thuis opgehaald en afgezet?

Als je dat wilt wel. Maar het is ook mogelijk je op te halen op een ander adres, bijvoorbeeld bij je school of werk.
Doorgaans zal het wel je huisadres worden.
Wat wel vaste prik is, is dat je persoonlijk les krijgt. Dus tijdens jouw praktijkles gaan we niet een volgende leerling ophalen en je hoeft er ook niet een naar huis te rijden.

De bankrekening staat niet op naam van de rijschool. Klopt dit?

Dat klopt. Rijschool Matenveld is onderdeel van het bedrijf Stegenga Bedrijven. Onze bankrekening staat op naam van de hoofd-handelsnaam (Stegenga Bedrijven). Mocht je toch twijfelen, neem dan even contact met ons op!

Moet ik de kosten voor een pakket in 1 keer voldoen?

Nee.
Dit mag uiteraard wel, maar rijschool Matenveld heeft ook een betalingsregeling, bij factuurbedragen hoger dan €1000,-
Je kunt kiezen of je het bedrag in 1, 2, of 4 keer wilt betalen.
Kies je voor meerdere termijnen dan worden er natuurlijk geen extra kosten in rekening gebracht. Het te betalen bedrag wordt simpelweg gedeeld door 2 of 4.
Je krijgt altijd een factuur van de rijschool waar de verdere betalingsinformatie op staat. Losse rijlessen moeten vooraf worden betaald.
Je kunt betalen via een bankoverschrijving.

Wat gebeurt er als ik minder lessen nodig heb dan er in mijn pakket zitten?

Kies je voor een pakket en verbruik je minder lessen? Dan gaan we kijken of het voordeliger is om het om te zetten naar losse rijlessen.
De pakketprijzen zijn gebaseerd op prijzen met korting, dus het kan zijn dat losse lessen alsnog duurder voor je zijn dan de pakketprijs.
Uiteraard krijg je de voordeligste optie.

Hoe lang van tevoren kan ik een rijles nog annuleren?

Dit kan tot 48 uur van tevoren. Mocht je verhinderd zijn en meld je je te laat af, of kom je niet opdagen voor de les, dan wordt de rijles in rekening gebracht.

Wat houdt de 'intake' precies in? En wat zijn de kosten daarvan?

Een intake is niks anders dan een proefles.
Tijdens de proefles maken we persoonlijk kennis, wordt de basis van het autorijden behandeld, je krijgt informatie over de verschillende pakketten en hoe rijschool Matenveld werkt.

Als je kiest voor Matenveld en een pakket afneemt, is de intake gratis. Om misbruik te voorkomen vraagt de rijschool een borg van € 25,-. Deze wordt bij de eerst volgende rijles terug betaald. Kies je naderhand toch niet voor rijschool Matenveld, dan kost de intake dus € 25,-

Gaan de lessen altijd via de RIS-methode?

De praktijklessen krijg je in principe via de Rijopleiding In Stappen methode.
Dit houdt in dat je voortgang wordt bijgehouden en dat je over gaat naar een volgend onderdeel als je het vorige beheerst.
Als je op een andere manier les wilt krijgen kan dit wel, maar er zal altijd een bepaalde volgorde van te leren onderdelen worden aangehouden.
Om een voorbeeld te geven: We gaan niet leren keren op de weg, voordat we de verschillende stuurtechnieken hebben behandeld.