Oefenen, oefenen, oefenen...

07-05-2023

Het belang van regelmatig oefenen als bestuurder

Of je nu een beginnend bestuurder bent of al jaren achter het stuur zit, regelmatig oefenen is essentieel om je rijvaardigheden te onderhouden en te verbeteren. Enkele redenen waarom:

 • Het houdt vaardigheden scherp
  Net als elke andere vaardigheid, verliest het vermogen om te rijden snel zijn scherpte als het niet regelmatig wordt geoefend. Door regelmatig te oefenen, blijven je vaardigheden scherp en ben je beter voorbereid op verrassende situaties op de weg.
 • Het verbetert zelfvertrouwen
  Regelmatig oefenen zorgt voor een toename van zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid achter het stuur. Dit is vooral belangrijk voor beginnende bestuurders die hun vaardigheden en vertrouwen nog aan het opbouwen zijn.
 • Het bijhouden van veranderingen in de wetgeving
  Verkeersregels en verkeerswetten willen nog wel eens veranderen en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze veranderingen. Door regelmatig te oefenen, kun je ook nieuwe verkeersregels en verkeerssituaties ontdekken en beter leren omgaan met verkeersdrukte.
 • Je oefent noodzakelijke vaardigheden
  Veel bestuurders zijn zich niet bewust van bepaalde vaardigheden die ze nodig hebben om veilig te rijden, zoals het controleren van de achteruitkijkspiegel, het veranderen van rijstrook en het handelen bij noodsituaties. Regelmatig oefenen zorgt ervoor dat deze vaardigheden worden versterkt en automatisch worden uitgevoerd tijdens het rijden.

In het kort, regelmatig oefenen is de sleutel tot het verbeteren en onderhouden van je rijvaardigheden en het vergroten van je zelfvertrouwen achter het stuur. Dus waar wacht je nog op? Stap achter het stuur en ga oefenen!


Heb je het gevoel dat je wel een opfrisser kan gebruiken?
Neem dan vrijblijvend contact op met Rijschool Matenveld. Onder begeleiding kun je je vaardigheden weer in het gereel krijgen en stap je met een gerust hart weer achter het stuur!