Theorie

Bestel via jouw leerlingen account direct jouw benodigdheden voor het halen van jouw theoriecertificaat!

500 Credits staat gelijk aan 500 oefenvragen op leerhetverkeer.nl.
Via leerhetverkeer.nl kosten de 500 credits €17,50. Via rijschool Matenveld kosten ze slechts €15,-.
Na bestellen ontvang je en code in de mail waarmee je de credits activeert.

Ook verkoopt rijschool Matenveld een compleet theorieboek waarin alle onderwerpen van het theorie-examen aan bod komen. Een theorieboek kost €25,-


Hoe werkt het theorie-examen bij het CBR?

Het theorie-examen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) is bedoeld om te controleren of iemand voldoende kennis heeft van verkeersregels en verkeersveiligheid om veilig deel te nemen aan het verkeer. Het examen bestaat uit multiple-choice vragen en wordt afgenomen op een computer. De deelnemer krijgt een bepaald aantal vragen waarvan er een aantal goed moeten worden beantwoord om geslaagd te zijn. Het examen wordt afgenomen bij een CBR-locatie en duurt ongeveer 30 minuten tot een uur. De deelnemer moet zich voor het examen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs. 

Er zijn verschillende soorten vragen die in het theorie-examen van het CBR voorkomen, waaronder:

  • Meerkeuze vragen: Deze vragen hebben meerdere antwoordmogelijkheden waarvan er slechts één juist is.
  • Afbeeldingen: Er worden ook vragen gesteld waarbij de deelnemer een afbeelding moet bekijken en vervolgens op basis daarvan een antwoord moet geven.
  • Situatieschetsen: Hierbij wordt een situatie beschreven in tekst of beeld en wordt er gevraagd welke actie de juiste is.
  • Verkeersborden: Er zijn ook vragen waarbij de deelnemer verkeersborden moet identificeren en de betekenis ervan moet verklaren.

Het CBR zorgt ervoor dat de vragen gevarieerd zijn en dat ze afgestemd zijn op de verkeersregels van Nederland.